2011. augusztus 29., hétfő

Zenei körkép kicsit

Ma az öcsém megkérdezte, milyen zenét hallgatok mostanában. Nem szokta. És én se szoktam ilyesmin elgondolkodni, hogy éppen vannak-e nálam ilyen trendek:D
Úgyhogy összegyűjtöttem kicsit (talán leginkább magamnak, hogy emlékezzek:), hogy mennyire tág/szűk zenei mezsgyéken mozgolódom mostanában.
Kár, hogy szavakba azt nem lehet önteni megfelelően, hogy miért jó ez nekem...

Először is van ez a noname indusztriális metál Kanadából. Egy ember csinálja a saját gyönyörűségére, és ingyen adja. Térképet nagyon jó csinálni közben :)



Aztán van a feröer-szigeteki folk metál, ami elég hosszú ideje mindig aktuális, főleg a kórusos részek miatt. Ők megteszik azt a szívességet, hogy nem hörögnek. És nem is távoli szigeteket jelent a Feröer, hanem birkát. Ennyit a nyelvészeti megérzéseimről.



Maradjunk északon és vesszünk el a norvég Lumsk zenéjében. Trollokról énekelnek általában lassú számaikban, nem ritka a trombita sem. Nálam veri a Nightwisht.



Egy huszárvágással teremjünk az Egyenlítőn, de még mindig maradjunk a folk-metál háza táján. Ez errefelé igencsak mást jelent. Szingapúri arcok zúznak Shiva segítségével "védikus metált". Ommm



Még délebbre megyünk, mert Parkway Drive-ot is hallgaték. Szimpatikus metalcore Ausztráliából. Meg úgy tűnik szörföznek is.



Végül, de nem utolsósorban hajrá ezeknek a srácoknak, akik nagyon fehérváriak és nagyon jól tolják az ipart az experimentális metál szcénában, ha szabad így kifejeznem magam :D Be kéne futniuk igazán. Vagy legalább koncertezniük.
Itt van mindenük: http://soundcloud.com/rednekk

<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/sdb2wJV5FN4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése